Rookie i Regnvejr

Søndag d. 14. september blev 3. afdeling af MG Sport 2014 kørt på køreteknisk anlæg i Kolding.

Jeg er nybegynder eller rookie som det kaldes. Jeg har kun haft min MGB GT i 4 måneder og havde før Kolding kun deltaget i første afdeling af MG Sport i Ellested i maj og Munkebjerg Hillclimb i August.

Min bil er ret patineret og bortset fra lidt klistermærke-tuning helt original med en træt undervogn og gamle dæk. Det er dog ingen hindring for at prøve bilen af og udfordre sig selv og sine grænser.

På vej fra Als til Kolding måtte vi igennem nogle kraftige regnbyger og da vi ankom var banen også lidt våd. Det var efter sigende første gang at der skulle køres MG Sport på våd bane, så det var en spændende udfordring for alle deltagere.

Vi skulle som sædvnlig køre tre forskellige discipliner, to manøvreprøver og en rundbane. Vi kører kun en bil ad gangen og får tre forsøg.

Banen føltes overraskende glat og der skulle virkelig køres med følelse for at undgå at lave for megen hjulspind og for store udskridninger, for det koster kostbare sekunder. De gamle hårde dæk gjorde nok ikke vejgrebet bedre. Men det var utroligt sjovt og lærerigt at køre rundt på grænsen til udskridning og alle havde en god dag, selv om de fleste nok hellere vil køre i tørvejr.

Ligesom til Munkebjerg Hillclimb lykkedes det mig at undgå at blive allersidst, og takket være klasseindelingen, hvor jeg i år kører i rookie klassen, ligger jeg faktisk på en femteplads i klubmesterskabet.

Mesterskabet afgøres endeligt ved konkurrence i gokarts i Kolding Gokartcenter lørdag d. 11. oktober. Jeg glæder mig helt vildt og håber der kommer rigtig mange deltagere, så vi kan få en sjov dyst.

Jeg stiftede første gang bekendtskab med MG Sport for et år siden, netop på køreteknisk anlæg i Kolding, hvor jeg var med for at se min bror prøve sin Jaguar E-type af i MG Sport. Jeg blev på stedet forført af MG Sport. Her var en mulighed for at komme ud at køre en smule ræs under sikre forhold og for billige penge. Det eneste problem var at man skal have en engelsk sportsvogn for at være med, og min Jaguar XJ6 serie 2 fra 1974 kan næppe kaldes en sportsvogn. Jeg besluttede derfor på stedet at forsøge at finde en billig MG sportsvogn til 2014 sæsonen.

Det lykkedes lige akkurat, 14 dage før 1. afdeling skulle afholdes i Ellested, trillede jeg en lidt træt MGB GT fra 1971 hjem fra Taastrup til Høruphav på Als. Motoren gik urent, trådfælgenevar pilskæve og rystede og de forreste bremser var slidt ned til metallet. Men med knofedt, nogle brugte nav og rostyle fælge samt lidt bremse og tændingsdele lykkedes det mig at få bilen til at køre godt inden Ellested.

Ole Wichmann

Carl Hellmers står klar til at sende Ole Wichmann afsted på en prøve.